Sliedrecht, 20 april 2021

Griendencollege organiseert ‘overstapweken’ voor zij-instromers

Het Griendencollege, de enige school in Sliedrecht met vmbo en mavo, kijkt terug op een geslaagde inschrijvingsperiode voor de eerstejaars leerlingen. In leerjaren 2 en 3 zijn ook nog enkele plaatsen beschikbaar en daarom is besloten tot het organiseren van een oriëntatieperiode voor eventuele zij-instromers: leerlingen uit leerjaren 1, 2 of 3 die om welke reden dan ook overwegen om van school te wisselen.

Deze oriëntatieperiode hebben wij de ‘overstapweken’ genoemd. Wij begrijpen dat keuzes maken, zeker op jonge leeftijd, lastig is en vinden dat je de kans moet krijgen om als je twijfelt aan je eerdere keuze, te onderzoeken of je alsnog een andere keuze kan maken. Leerlingen uit de eerste 3 leerjaren kunnen een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een rondleiding bij ons op school. Ze krijgen zelfs de gelegenheid om in het profiel van hun voorkeur enkele lessen mee te lopen om zo een goed beeld te krijgen van de klas, de school en van hoe wij lesgeven en met elkaar omgaan.

De ‘overstapweken’ vinden plaats in de laatste 2 weken van mei, maar je kunt je er nu al voor opgeven via griendencollege.nl/nieuwe-leerlingen/zij-instroom. Na de online aanmelding maken wij een afspraak met de leerling en een ouder/verzorger voor een kennismakingsgesprek en rondleiding op school.

Meer informatie over de ‘overstapweken’ is te vinden op griendencollege.nl/nieuwe-leerlingen/zij-instroom.